Då väntar vi på skandalerna!

Så var det dags igen. Big Brother har startat ännu en säsong. Kvällsblaskorna vädrar morgonluft. Vi vanliga dödliga kan inte bry oss mindre. Ändå kan jag inte låta bli att tycka till. Först måste jag bekänna att jag följde de första omgångarna för sådär en femton år sedan. Det är möjligt att programmet attraherar de som är lika gamla som jag var för femton år sedan, men själv har jag annat att göra.

Det finns självklart många aspekter att ta upp kring detta fenomen såsom varför tv-bolagen fortsätter med programidén, hur wannabees genom att deltaga ser en karriärmöjlighet, hur vi som allmänhet fascineras av skandaler och intriger osv. Men det jag vill ta fasta på och som säkert är något jag ofta kommer återkomma till är hur kvällspressen beter sig. Rubrikerna har redan varit många och fler kommer. Löpsedlarna kommer kläs i ord som ”skandal”, ”relationsdrama”, ”intrigen tätnar” osv. Journalistiken i kvällspressen visar osedvanligt ofta upp en brist på intelligens, inte i första hand för alla faktafel och omskrivningar av verkligheten de gör utan också av valet om vad som är toppnyheter och värt att skiva om.

Sådär. Då fick jag äntligen ge en känga åt kvällspressen. Mer kommer, var så säker på det.

Posted in Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Då väntar vi på skandalerna!

Comments are closed.