Det annorlunda.

Det här gör mig upprörd och ledsen. Se länken. Så dumt, så IQ-befriat, så totalt onödigt. Ibland undrar jag hur långt vi i samhället har kommit. Jag trodde i min enfald att vi levde i en modern värld där demokratin och respekten för andra människor skulle vara högst märkbar i vårt samhälle, men icke. Tydligen finns det människor som har svårt att acceptera att andra är olika.

Människors lika värde, vad är det? – Jovisst, människor är lika mycket värda så länge de inte är annorlunda än mig, tycks en del resonera.

Och visst är det så, att rädslan för det annorlunda drabbar oss alla. Men vilken inställning har vi till det? Vågar man möta det annorlunda och ta till sig det faktum att vi alla är olika och respektera den den andre?  Den frågan ställer jag mig själv.

Posted in Okategoriserade | 1 Comment

One Response to Det annorlunda.