Rylner äntligen topp10!

Obs! Varning för ett nördigt inlägg.

Så har det äntligen hänt. Rylner.se placerar sig på topptiolistan. På vad? Ja, det kan man undra. Därför ska jag förklara det.

Rylner.se återfinns idag på en tiondeplats när man på Google söker efter ”rylner”. Alltså denna blogg för den som inte fattat det än. Jag har nu haft denna blogg igång ca en månad och ett av syftena var att se hur svårt/lätt det är att få en webbplats att placera sig bra i den organiska träfflistan hos Google. Och att se hur hur indexeringen hos Google fungerar. Nu ska det ju inte vara speciellt svårt att placera sig bra på ett sökord som rylner men lite spännande är det allt att följa hur placeringarna skiftar och fundera på vad det beror på. I mitt fall handlar det framför allt om tid. Med domänen rylner.se ska det räcka med att låta tiden verka och att då och då uppdatera bloggen för att Google ska fortsatt indexera sajten, tror jag i alla fall. Detta eftersom en av faktorerna Google använder för att bestämma hur relevant en sida är, är just domännamnet. Google vill ju presentera så relevanta resultat som möjligt när någon söker på ett speciellt sökord och det är ju ganska relevant att komma till min blogg när man söker efter just rylner.

Hur ser konkurrensen ut då? Vilka slåss om att placera sig bra sökordet rylner? Jo, jag får nog erkänna att det inte är speciellt många som slåss om att placera sig bra på detta ord. De sajter som presenteras har nog hamnat här utan förskyllan. Så med lite jobb ska det nog gå att inta första placeringen. Och var så säker, jag kommer meddela när det sker. Förstaplatsen innehas idag av en annan blogg som min farbor driver. Nu blev det genast lite svårare för mig eftersom jag gav han en länk vilket också är en annan faktor som spelare in för placeringarna. Men det ska ju vara lite utmaning också.

Så, vad vill jag ha sagt med detta blogginlägg? Inte speciellt mycket egentligen mer än att det är ytterligare ett steg i att få denna blogg att placera sig bra på sökordet ”rylner”.

Posted in Blogg | Tagged , , | Kommentarer inaktiverade för Rylner äntligen topp10!

Comments are closed.