Framtiden för HV71!

Så har då elitseriesäsongen kommit till ända, grattis Färjestad till SM-guldet. Ni gjorde det bra, framför allt i slutspelet. Vägen till finalen blev ju inte den svåraste för er, men ändå, ni vann alla viktiga matcher. Så grattis! Men var det något lag jag inte unnade ett SM-guld, så var det just Färjestad. Men nu glömmer vi detta och ser framåt istället, mot säsongen 2011/2012.

Det finns en tradition i Hv. En glödhet sådan. När HV får en ny tränare så blir det med automatik SM-guld. Så vem det än blir, även om mycket lutar åt att det blir Ulf Dahlén som tar över tränarrollen i HV, så kommer denna säsong innebära att HV återigen i slutspelet 2012 står som slutliga segrare och kapten Davidsson lyfter SM-bucklan, för femte gången i klubbens historia. Ni kommer väl ihåg; Kung Sune, som 1995 var den tränare som förde HV till klubbens första SM-guld. Sen har vi Pelle Mårts, Kenta Johansson och Janne Karlsson som i och med att de tillträdde som tränare för HV, samma år fick skriva historia med ett SM-guld för HV. Alla dessa har under sitt första tränarår i HV tagit SM-guld.

Varför skulle denna tradition brytas? Det finns ingen anledning till att denna tradition skulle brytas, som jag ser det. Så det måste ju egentligen vara väldigt åtråvärt att bli tränare för HV71 nu. Kan tänka mig att det är många som står på kö för att få ta över ansvaret för hockeylaget från Jönköping. En enklare väg till SM-guld finns ju inte. Stillman måste ha ett väldigt tufft jobb att välja på alla som vill bli en del av HV71:s tränarstab detta år.

Då vet vi hur framtiden ser ut. Vi möts i Kinnarps!

Posted in Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Framtiden för HV71!

Comments are closed.