Jippie! – Äntligen!

Så har det äntligen hänt! – Jag har hittat ett biljardbord!

Och det bara 100 meter från där jag bor.

Det är som julafton idag, man har gått och väntat på paketen och så till slut är det dags. Man vet vad man ska få men ändå, man river bort omslagspappret och till slut ser man det man redan visste, – JIPPIE -, det var ju det jag önskade mig.

Jag hade varit och köpt en kebabpizza, och på hemvägen kom jag på att jag behövde en dosa snus, så jag tänkte att jag tar den butik som är smidigast att komma intill och som går snabbast. Jag ville ju inte att kebabpizzan skulle kallna för mycket. Så strax efter undergången, i samma kvarter där Z-kiosken tidigare låg, ligger nu en närlivsbutik, de har inte alltför mycket att erbjuda men det viktigaste. Och när jag kliver in i butiken så ser jag långt nere i lokalen – ett biljardbord. Mina ögon tårades och jag visste inte om jag skulle jubla eller gråta. Tappade nästan fattningen helt och glömde nästan bort varför jag var i butiken. Jag pratade lite kort med butiksföreståndaren och lovade att jag skulle komma tillbaka så snart som möjligt.

Östra närlivs – en butik nära dig.

Och med ett biljardbord!

Det är historia som skrivs i detta nu.

Posted in Okategoriserade | Tagged , | 7 Comments

7 Responses to Jippie! – Äntligen!

 1. Alexander says:

  haha, klockrent! =)

 2. Elin says:

  Härligt att du delar med dig av din lycka, brorsan! 😉

 3. Lars says:

  Jag flyttar inom kort till Huskvarna och läser med förskräckelse om bristen på biljardhallar. Vet du om bordet du nämner här finns kvar? I ett annat inlägg nämndes 3 eventuella bord i Öxnehaga. Vet du om de finns kvar? Det är nämligen där jag ska bo.

  Att öppna ett eget ställe är ju som du skriver inte helt omöjligt heller. Leta upp ett bord på blocket och hitta en liten lokal. Lättare sagt än gjort men ändå. I Göteborg där jag bor nu finns en klubb som driver sin egen hall med väldigt låga priser.

  Hur som helst är det trevligt att det finns snookerintresserade på min nya ort. Jag spelar gärna om det nu finns något bord! =)

  • admin says:

   Jag har faktiskt ingen aning om det bordet finns kvar. Det var ju en liten närlivsbutik som hade inrymt ett biljardbord. Och jag känner ej till de eventuella borden på Öxnehaga. Det finns väl bord på fritidsgårdar osv men någon biljardhall finns vad jag vet inte här i Jönköping. Det är riktigt synd. Kul att du är snookerintresserad, jag spelar gärna med. Hör gärna av dig på mail om du springer på nåt snookerbord här i trakten.
   /M

   • Lars says:

    Nu är det ju inte i närheten direkt, men jag antar att du känner till att det finns snookerbord i Vetlanda? Det har ju nämnts under tv-sändningarna. Faktum är att det är så billigt att man kanske kan motivera resekostnaden. Om man spelar 5 timmar per gång.
    http://www.snooker.inget.com/

    • admin says:

     Jo, jag har varit där en gång. Tyvärr har jag inget utrymme för ett snookerbord, annars hade jag skaffat ett. Det är ju en bit till Vetlanda.

     • Lars says:

      Jag kunde inte låta bli att räkna lite. Om man spelar 4 h en gång/månad i Vetlanda, går det ungefär jämnt upp (både tid och pengar) med att spela 1h20min 3ggr/månad nära hemmet, på ett ställe där det kostar 60 kr/h (inte ovanligt).

      En gång/månad är ju förstås inte optimalt, men vad gör man…