Bryskt uppvaknande

Jag har semester.

Punkt.

När jag har semester blir det så att jag ställer om min alltför sena dygnsrytm till en ännu senare vilket innebär mycket sena kvällar och en bortblåst förmiddag. Så har det alltid varit. Ni kanske känner till B-samfundet, vilket är en organisation som vill skapa förståelse för att det finns människor som fungerar bättre i en annan dygnsrytm än i det rådande 7-16 samhället, och de verkar för att samhället bör vara så inrättat att det underlättar för olika dygnsrytmer. Detta utifrån ett synsätt att A- och B-männsikor har olika långa inre dygnsrytmer. Läs gärna mer på B-samfundets hemsida och avsnittet om forskning. Jag är alltså en B-människa. Således fungerar min hjärna sämre på morgonen och bättre på kvällen. Så har det alltid varit.

Igår morse ställde jag klockan eftersom jag hade lite åtaganden på förmiddagen. Och jag hade somnat mycket sent kan tilläggas. Så ringer då alarmet och jag snoozar som vanligt. En stund senare ringer det igen och jag försöker snooza igen men det fortsätter ringa. Jag fattar inte vad som händer. Till slut går det upp för mig att det är telefonen som ringer.

Ok, jag kollar numret som ringer, jag känner igen det men kommer inte på vem det är. Tänker att jag kan strunta i att ta samtalet men vågar inte avstå (eftersom jag är lite nyfiken också). Jag svarar och när jag hör vem det är förstår jag till slut att det är en kund till företaget jag jobbar på. Ok, här gäller det att få igång hjärnan nu tänker jag. Kunden pratar på, jag instämmer jakande i ett försök att visa att jag förstår vad samtalet handlar om. Vid det här läget har jag försökt att få igång hjärnan ett tag och försökt komma ihåg olika fakta i ärendet men det går sådär. Att säga att hjärnan gick på tomgång är en överdrift. Nyckeln satt inte ens i tändningslåset.

Naturligtvis kunde jag bett att få ringa upp om en stund, så att jag först kunde köra ner huvudet i toalettstolen och spola, men tanken slog mig inte ens. Hjärnan var ju satt ur spel.

Nåväl, samtalet med kunden var bra och jag fick svar på frågorna jag hade ställt tidigare i ett mail. Jag hoppas bara att jag har uppfattat svaren korrekt och inte behöver återkomma till kunden med fler frågor. Det är ju inte så lätt att en semesterdag alldeles för tidigt på morgonen bete sig som om man vore på jobbet.

Posted in Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Bryskt uppvaknande

Comments are closed.