Smålands bästa ishockeylag, del 2!

Jag kanske hoppar i galen tunna nu, men jag vill redan nu utnämna Smålands bästa ishockeylag.

Det finns två lag i Småland som spelar ishockey i Sveriges högsta serie, SHL. Nämligen HV71 och Växjö Lakers. Matcherna dem emellan har utvecklats till riktiga derbymatcher, och rivaliteten är stor. Det märks på matchernas karaktär att inget lag vill ge sig. Lillebror Växjö Lakers har under säsongen spelat riktigt bra och ligger också högt upp i serien, parkerar nu på en fjärdeplats. De har etablerat sig i SHL, tidigare Elitserien, och det märks inget av att de ändå är ganska nykomna till ishockeyns finrum. HV71 däremot, storebror som man är, har haft en tung säsong, men med publikens hjälp vägrar man ge sig och kämpar oförtrutet och storslaget.

Och man har gett sig den på att visa vilket lag som är Smålands bästa. HV alltså. Fem matcher har spelats denna säsongen och lagen kommer inte möta varandra mer såvida de inte möts i slutspelet. Men det återstår att se. Hur har det då gått?

Siffrorna talar sitt tydliga språk. 4-1 i matcher till HV71. Egentligen behöver inte jag kommentera detta mer, för det inser ju var och en vilket som är Smålands bästa ishockeylag. HV visar återigen att de tronar som kungar över Småland. Så lillebror kan skrika hur mycket han vill, men han är ändå lillebror, så det så….

 

P.S Så har då denna blogg återuppstått från sin dvala. Återstår att se om vi kan gjuta nytt liv i den eller om detta var en högst tillfällig comeback.

Posted in Sport | Tagged , | Kommentarer inaktiverade för Smålands bästa ishockeylag, del 2!

Comments are closed.