Smålands bästa ishockeylag!

Jaha, då var elitseriesäsongen 11/12 över för denna gång. Nähä säger ni, det är ju inte avgjort än. Semifinal och final återstår ju! Men då måste jag kontra, Brynäs och Färjestad i semifinal och nåt av de lagen kommer gå till final. Hurdå?? Varför?? Det är inte rätt. Bara fel, fel, fel. Tillåt mig småle, inget av de lagen är värda en finalplats. Gnällgänget Brynäs som bara lever på minnen av fornstora dar. Och Färjestad, denna plump i protokollet som är ishockeysverige. Dryga och självgoda är vad de är. Spelar en ful ishockey, de skulle passa bättre på en brottningsarena. Och att de har tumme med domarna som inte vågar gå emot ”familjen” gör inte saken bättre. Det bär emot, men man får ju hoppas att Brynäs pulvriserar FBK i fyra raka så självgodheten hos värmlänningarna får en riktig knäpp på näsan. Och i final får man hålla på det lag som vinner den andra semifinalen. Respekten för dessa lag, både Skellefteå och AIK har vuxit den senaste tiden. Där spelar man med hjärta. Då sätter vi punkt för SM-slutspelet här.

Jag har blivit ombedd att svara på frågan vilket som är Smålands bästa ishockeylag. Och såvitt jag vet är det två lag som aspirerar på den titeln. Dels jönköpingslaget HV71 och dels nykomlingen i elitserien Växjö Lakers. Är det slutställningen i tabellen eller inbördes möten som är det avgörande för vilket som är Smålands bästa hockeylag? Min skarptänkta analys kommer här; Hur slutade tabellen? Hv71 kom på en tredje plats med 92p och Växjö slutade på en nionde plats med 77p i tabellen. Det är bättre att sluta trea än nia. Därmed kan vi säga att det står 1-0 till HV i matchen om vilket som är Smålands bästa ishockeylag. Hur var det då med matcherna lagen emellan? Det finns mycket att säga om dem. Väldigt jämna matcher och det tycks som Växjö hade hittat ett spel som fungerade mot HV. Växjö producerade inte så mycket framåt utan lade sig på försvar och hoppades på kontringar. Stundtals parkerade HV i Växjös försvarszon men en importerad målvakt satte käppar i hjulet för HV:s målskytte. Växjö och HV vann var sin match efter ordinarie tid. De tre övriga matcherna slutade oavgjort efter ordinarie speltid. Så resultatmässigt var det ju alldeles jämnt. Svenska hockeyförbundet har ju ett system (vilket ändras nästan varje år) där matcherna ska avgöras och det pågår en sudden death i fem minuter. Så de tre övriga matcherna lagen möttes, vilket lag besegrade vilket i sudden death? Inget av lagen är svaret. De slutade alla mållöst. Så jämnt var det när man spelade mot varandra. Så ännu inget avgörande av de inbördes mötena. De mållösa förlängningarna gick ju sedan till straffläggning, vad många anser är ett lotteri för att dela ut bonuspoängen. Och vilket lag vann detta lotteri? Vinstlotten drog Växjö som med sin gudabenådade import Iggulden vars magiska handleder lade otroligt vackra straffar till slut vann dessa straffläggningar. Det är mäkta imponerande hur han gjorde mål på nästan alla straffar han lade. Så med hjälp av lotteri får vi väl säga att Växjö har kvitterat i matchen om vilket lag som är Smålands bästa även om det ligger närmre sanningen att lagen skulle delat på det målet.

Men vad handlar grundspelet i elitserien om? Jo, att gå till slutspel för att ha möjligheten att ta ett SM-guld om man går hela vägen. Det är det alla lag spelar för. Att ta ett SM-guld. All träning och allt slit har som mål att laget ska gå till slutspel och väl där göra allt för att få lyfta bucklan och fira att man är Sveriges bästa ishockeylag. Gick HV71 till slutspel? – Ja. Gick Växjö Lakers till slutspel? – Nej. Ställningen blir alltså 2-1 till HV71. Därmed kan vi alltså svara på frågan om vilket som är Smålands bästa ishockeylag. Och det råder knappast någon tvekan om det. Med fyra SM-guld på meritlistan finns det inget annat svar än att HV71 från Jönköping är Smålands bästa ishockeylag men vi välkomnar gladeligen lillebror Växjö att ta upp kampen om denna fight. Väl mött elitseriesäsongen 12/13 i Kinnarps Arena.

Posted in Sport | Tagged , , , , | Kommentarer inaktiverade för Smålands bästa ishockeylag!

Comments are closed.